Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

V tehniki odtiranke odtisni različne tipe fizičnih tekstur in jih sestavi v novo celoto, torej podobno, kot je narejeno v spodnjih primerih:

6.

S svinčnikom, flomastrom ali čopičem nariši poljuben črno-bel motiv in ga optično preberi (skeniraj). Optično prebrano risbo natisni še vsaj na enem izmed naštetih tiskalnikov: inkjet, laserski, termični. Razloži, v čem se odtisi razlikujejo med sabo. Kateri odtis ti je najbolje uspel?


M. Kocjan, leto 2014

7.

Iz krompirja, linoleja, gume ali lesa izdelaj manjši pečatnik (5 x 5 cm) s  preprosto podobo ali znakom, ki te predstavlja. Izreži ga z nožki za linorez. Obarvaš ga lahko z valjčkom ali blazinico (tamponom), prepojeno z barvo. Odtisni ga na različne vrste papirja. Katero grafično tehniko tiska si uporabil? So se odtisi razlikovali med sabo? Pojasni.

<NAZAJ
>NAPREJ59/237