Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

NALOGE

1.

S pomočjo fotografij, ilustracij in tipografij, ki jih najdeš v revijah, časopisih ali na spletu, sestavi primer duhovitega oglasa kot plakata ali letaka. Lahko ga v celoti izdelaš s pomočjo računalnika ali ročno (kot kolaž).Radovan Jenko, leto 2013,
plakat za gledališče 
 
Iztok Skok, plakat
proti rasizmu 

Noemi Zonta, leto 2012/13,
Gimnazija Koper 

2.

V skicirko s črnim flomastrom nariši piktograme (preproste grafične sličice) za pojme: velik, majhen, debel, tanek, pokončen, majav, hiter, počasen … V središče dogajanja postavi človeka.

3.

Izdelaj svoj osebni logotip, ki lahko izhaja samo iz začetnic tvojega imena in priimka (kot monogram) ali pa simbola, ki določa tvoj življenjski nazor, interese, slog ... Lahko ga izdelaš na računalnik (s pomočjo vektorskega programa – na primer: Illustratorja, Inkscapa) ali iz kolažnega papirja. Za skiciranje uporabi barvice in flomastre. Logotip mora biti likovno in sporočilno jasen! Drži se načela »manj je več«.

<NAZAJ
>NAPREJ66/237