Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila


SLIKARSTVO

Grško antično slikarstvo je bilo, sodeč po pisnih virih, zelo bogato. Ohranilo se je le vazno slikarstvo. Poslikane so bile številne keramične posode, med motivi pa prevladujejo raznoliki prizori. V klasičnem in helenističnem obdobju so se uveljavili tudi stensko slikarstvo in mozaiki.

{DOLOČI; Določi obdobje, v katerem so nastale umetnine na slikah.}

{HELENISTIČNI_SLOG;ARHAIČNI_SLOG;KLASIČNI_SLOG}

{KLASIČNI_SLOG;ARHAIČNI_SLOG;HELENISTIČNI_SLOG}

{ARHAIČNI_SLOG;HELENISTIČNI_SLOG;KLASIČNI_SLOG}

{KLASIČNI_SLOG;ARHAIČNI_SLOG;HELENISTIČNI_SLOG}

{POIŠČI; Na spletu poišči primer rdeče in črnofiguralnega vaznega slikarstva. Primera prilepi v zapiske.}

ETRUŠČANSKA UMETNOST

Med rekama Tibera in Arno se je v 9. stoletju pred našim štetjem oblikovala velika etruščanska civilizacija. Postopen razvoj etruščanske umetnosti se je začel v 7. stoletju pred našim štetjem, med letoma 600 in 400 pred našim štetjem pa je ta dosegla vrhunec.

<NAZAJ
>NAPREJ138/237