Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Celice opazujemo z mikroskopom

Večina celic je tako majhnih, da jih ne moremo opaziti s prostim očesom. Če želimo celice opazovati, moramo za njihovo opazovanje uporabiti napravo, imenovano mikroskop. Mikroskopi, kakršne uporabljamo v šolah, sliko opazovanih predmetov povečajo do $1.000$-krat.

Podobna naprava kot mikroskop je lupa, le da ima manjšo povečavo, a ima to prednost, da opazovanih objektov ni potrebno presvetliti, temveč le osvetliti.

Mikroskop sestoji iz mehanskih delov in optičnih delov, od katerih je odvisno, kolikokrat bo slika opazovanega objekta povečana, kako ostra bo slika in kako močno bo objekt osvetljen.

Preberi si besedilo o delih mikroskopa in se seznani z njihovo nalogo. Nato premakni imena delov mikroskopa na ustrezno mesto na sliki. Ko pravilno razvrstiš vse besede, se pojavi napis 'Pravilno.'.

<NAZAJ
>NAPREJ96/250