Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Avstralija, Oceanija in Nova Zelandija so na stiku tektonskih plošč, kar povzroča vulkane in potrese ter se kaže v oblikovanosti površja. Mnogi otoki so vulkanskega nastanka. Prav tako pa imajo vulkani velik pomen pri nastanku koralnih otokov - atolov.
Avstralija, Nova Zelandija in Oceanija so v vročem in toplem pasu, kar se odraža v podnebju, rastlinstvu in gospodarstvu.
V družbenem pogledu so tod evropski priseljenci pustili velik pečat, saj so preoblikovali pokrajino, gospodarstvo in kulturo.
Slike predstavljajo značilno pokrajino in ljudstva, ki tam živijo. 

Na spletu poišči himne Avstralije, Nove Zelandije in Francoske Polinezije. Poslušaj spodnje posnetke in ustrezno reši nalogo. Glasbeni zapis preneseš v kvadratek tako, da ga primeš za modro polje in preneseš v ustrezen kvadratek pod zastavo. Ko jih pravilno razvrstiš, klikni na gumb Preveri.


Zastava Francoske Polinezije

Zastava Nove Zelandije

Zastava AvstralijeAboridžinska zastava predstavlja avstralske staroselce. Je ena izmed uradnih zastav Avstralije. Aboridžinski umetnik Harold Thomas jo se zasnoval za Gibanje za zemljiške pravice. Črna barva predstavlja Aboridžine, rdeča simbolizira zemljo in duhovni odnos do nje, rumena je Sonce, darovalec življenja in zaščitnik.
 Maorska zastava  Aboridžinska zastava

 

<NAZAJ
>NAPREJ81/177