Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Uvod

Afriko, glede na toplotne pasove, nadmorsko višino, prebivalstvo in gospodarstvo, sestavljajo tri večje geografske enote: Severna, Tropska in Južna Afrika.

Tropska Afrika

Tropska Afrika obsega območje med Saharo na severu in Kongovo kotlino na jugu ter Gvinejskim zalivom na zahodu in Indijskim oceanom na vzhodu. Delimo jo na Zahodno Afriko, Nizko tropsko Afriko in Visoko tropsko Afriko (ali Vzhodno Afriko). Ima ekvatorialno, savansko in polpuščavsko podnebje. Gospodarstvo je usmerjeno v pridelovanje kulturnih rastlin na plantažah ter izkoriščanje rudnih bogastev. Lastniki plantaž in rudnikov so v večini še vedno Evropejci ali Američani.

Sahel je prehodno območje med travnato savano in puščavo. Poteka južno od Sahare od Atlantika  od Indijskega oceana. Zaradi pomanjkanja padavin (manj kot 500 mm na leto) ni mogoče gojiti kulturnih rastlin. Za Sahel so značilne pogoste dolgotrajne suše. Naravno travniško rastlinstvo popase živina.

 Sahel  Vas v Sahelu  Pridelava sirka v Sahelu. Veš, kaj je sirkova metla?

Območje Sahela

<NAZAJ
>NAPREJ28/177