Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Uvod

Zemljevid sveta

Avstralija je bila poseljena najmanj 40.000 let pred prihodom Evropejcev v 18. stoletju. Sledilo je naseljevanje britanskih kaznjencev. Šele v 19. stoletju se je povečalo priseljevanje; predvsem zaradi iskanja zlata. Do leta 1975 je priseljevanje nebelega prebivalstva prepovedoval zakon. Ves čas priseljevanja so bili staroselci, Aboridžini, odrinjeni v odročna, za življenje neugodna območja. Večina se jih ni uspela prilagoditi modernemu načinu življenja, potisnjeni so na dno družbene lestvice in živijo od državne podpore.

Avstralija je gospodarsko visoko razvita država s tržno usmerjenim kmetijstvom, rudarstvom in različno industrijo. Ima velika nahajališča  rud ter energetskih virov. Izvaža kmetijske pridelke, volno in nepredelane rude.

Avstralska zastava
 
 
Avstralski grb

 

Kolonialna odvisnost od Velike Britanije se vidi tudi na avstralski zastavi.
<NAZAJ
>NAPREJ61/177