Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Trgovina

Kako pride izdelek na trgovinsko polico?

Poskušaj opisati izdelkovo pot od proizvajalca do kupca. Pomagaj si z videoposnetkom.

Preden pride do kupca, izdelek opravi več korakov. V videu poglej, kako izdelek pride od proizvajalca do trgovca na debelo, ki blago dostavi trgovinam. Nato trgovina na drobno postavi izdelek na police, kjer ga kupec izbere.

V preteklosti so prevladovale manjše, specializirane trgovine: živilska, obutvena in tekstilna trgovina, trgovina z električnim ali gradbenim materialom. Danes zaradi hitrega načina življenja prevladujejo nakupovalna središča, kjer na enem mestu dobimo skoraj vse. Trgovine se selijo na obrobje mest.

Ljubljanski BTC

 

Delež prihodkov v trgovin je bil v Sloveniji v letu 2012 36 %. Ostale gospodarske dejavnosti so imele 64-odstotni delež. Trgovini se je delež prihodka zaradi gospodarske krize zmanjšal.

<NAZAJ
>NAPREJ110/241