Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Trgovina je že tisočletja gospodarski temelj. Vse pomembnejšo vlogo pa dobivajo bančništvo, zavarovalništvo, dodatno izobraževanje, različne oblike svetovanja in spletno poslovanje. Proizvodnja se usmerja v visoko tehnologijo -  predvsem v  industrijsko, komunikacijsko in zabavno elektroniko t. i. pametnih naprav.

Gospodarski razvoj države temelji na mednarodni trgovini. Uspešno podjetje zato ni usmerjeno le na domači trg. Z izvozom   se veča tudi prepoznavnost podjetja in s tem možnost za večjo in dražjo prodajo. Slovenija ne proizvaja vseh stvari, zato jih je treba uvažati.

Preberi spodnji odstavek in vstavi manjkajoče besede.

V Sloveniji je veliko obiska vrednih turističnih zanimivosti. Med naravno dediščino izstopajo Lovrenška jezera na Pohorju . V bližini Bleda je Blejski Vintgar. Ob morski obali lahko občudujemo soline , ki poleti dajejo začimbo, pozimi pa so gnezdišče. 

Na poti iz Ljubljane proti morju se lahko ustavimo v svetovno znani Postojnski jami.

Če pridemo v Logarsko dolino , lahko občudujemo slap Rinka . V bližini alpskega  Bohinjskega jezera je slap Savica .

Slovenski turizem temelji predvsem na lepotah ohranjene narave; v gorskih, obmorskih ali zdraviliških krajih.

V slovenskih pokrajinah je poleg narave zanimiva tudi kulturna dediščina. Dosežke človekovega tisočletnega življenja in dela lahko občudujemo v starodavnih mestih, gradovih, etnoloških objektih in muzejskih zbirkah. Zavest o ohranjanju ljudskega izročila, šeg in navad je treba prenašati na mlajše rodove.

Na spodnjih slikah je nekaj tradicionalnih slovenskih jedi.

Ali katero od teh pripravljate doma?

<NAZAJ
>NAPREJ115/241