Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Z računalnikom izdelaj svojo različico barvnega kroga, podobno, kot je prikazano v spodnjih primerih. Če nimaš na razpolago primernega grafičnega programa, izdelaj svoj barvni krog ročno. Lahko izbereš tehniko kolaža, tempero, risbo s kredo ... 


10.

Motiv slike pobarvaj na poljuben način tako, da boš prikazal različne barvne kontraste ali nasprotja.
Dodatna navodila: posamezne površine pri barvanju izberi tako, da boš presegel monotonijo, ki jo lahko zasledimo v osnovnem vzorcu. Vzorčni primeri so v poglavju, ki obravnava barvna nasprotja.

<NAZAJ
>NAPREJ49/237