Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
7.

Razmisli, kakšen virtualni muzej bi pritegnil tvojo pozornost? Predstavi svoje ideje sošolcem in skupaj se domislite možnosti in inovativnih rešitev na tem področju. Razmisli o problemu, ali bodo uveljavitve virtualnih muzejev povzročile izginotje resničnih muzejev. Argumentiraj svoje mnenje in s sošolci razvij pogovor o tej temi.

8.

Odgovori na vprašanja.

Kdo je začetnik slovenskega spomeniškega varstva?

Z katerim izrazom še označujemo vedo spomeniškega varstva?

Kaj pomeni izraz konservirati?

S čim se ukvarja restavratorstvo?

Kdaj je na Slovenskem zaživela restavratorska dejavnost?

9.

Povleci drsnik in preberi izseke kritike, ki je bila objavljena v reviji Pogledi. Ugotovi avtorjevo mnenje, ki ga ima o razstavi. Glavne ugotovitve zapiši.<NAZAJ
>NAPREJ235/237