Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Latinskoameriško prebivalstvo

Pred Kolumbom so na ozemlju Latinske Amerike živeli Azteki, Inki in Maji ter druga indijanska plemena. Priseljevanje iz Evrope je imelo velik vpliv na Latinsko Ameriko.

Ozemlje današnje Brazilije so poselili Portugalci , ostalo ozemlje Latinske Amerike pa predvsem Španci .

Majevsko mesto Čičen Ica (Chichen Itza)

S pomočjo svetovnega spleta poišči, v kateri državi je majevsko mesto na sliki.

Vpliv belih priseljencev se še danes kaže v jeziku, kulturi, narodnostni sestavi, veri in načinu življenja. V 16. stoletju so Evropejci kot delovno silo pripeljali še Afričane. Danes imamo pisan mozaik prebivalstva (svetlopolti, temnopolti, Indijanci, mestici).

Nastanek držav v Južni Ameriki

1700

S pomočjo zgornje animacije zapiši, katera država je nastala leta 1810.

Odgovor: Argentina .
<NAZAJ
>NAPREJ144/177