Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Galapaški otoki

 

Galapaške otoke sestavlja 17 večjih otokov in več manjših v Tihem oceanu. So ob ekvatorju, 800 km zahodno od svoje matične države - Ekvadorja. Pet otokov je naseljenih. Otoki so znani po želvah velikankah, po katerih so dobili tudi ime (Galapago v španščini pomeni želvji oklep).

Galapaški otoki so Nacionalni park pod Unescovo zaščito. Na otokih so endemične živalske in rastlinske vrste: legvani, želve velikanke, kormorani, galapaški pingvini, albatrosi. Galapaške otoke je obiskal tudi naravoslovec Charles Darwin, ki je zamisel in dokaze za evolucijsko teorijo dobil ravno med raziskovanjem živali na otokih.

Oglej si animacijo in odgovori na vprašanje: 

Kakšnega nastanka so Galapaški otoki? Vulkanskega .

Smiselno poveži ključne besede v pare.

<NAZAJ
>NAPREJ146/177