Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Naravna dediščina je del narave, ki je poseben in enkraten; kulturna dediščina pa je rezultat človekove dejavnosti v prostoru. V Sloveniji je veliko naravne in kulturne dediščine, ki sta privlačni za obiskovalce in turiste. Nekaj dediščine je vpisane tudi v Unescov seznam.

Ljubljanska kotlina je tektonska udorina v osrednji Sloveniji. Prevladuje ravno površje, ki je prekrito s sedimentnimi kamninami, ki so jih odlagale reke iz Alpskih, Predalpskih in Dinarskokraških pokrajin. Je najbolj gosto poseljena slovenska pokrajinai in z glavnim mestom tudi  gospodarsko, znanstveno, kulturno in politično središče države.

Klikni na sliko v levem stolpcu in polje z besedilom v desnem stolpcu. Če je par ustrezen, se bo besedilo primaknilo k sliki.

Klavže - zapornice na Idrijci.
Branjevka s cizo na ljubljanski tržnici.
Plečnikove zapornice na Ljubljanici na Ambroževem trgu.
Divje jezero.
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ178/241