Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

naloge

1.

V vsakem gospodinjstvu je vsaj nekaj gospodinjskih aparatov. To je na primer "bela tehnika" – zamrzovalna skrinja, hladilnik, štedilnik, sušilni stroj. Lahko so to aparati za pripravo hrane, kot so na primer mikrovalovna pečica, ožemalnik agrumov, sekljalnik, kavni aparat.
Poznamo še aparate za ogrevanje in hlajenje, kot so na primer čistilnik zraka, električni ali oljni radiator, kalorifer ali klima. Med male gospodinjske aparate uvrščamo med drugim tudi sesalnik.

Vsi gospodinjski aparati imajo na deklaraciji podatke o glasnosti.
Poišči na spletu:
a)  Kje lahko najdeš podatke o glasnosti gospodinjskega aparata?
b) Kakšna je označba dB na vsakem gospodinjskem aparatu, ki ga imaš doma? Pri šolski uri se o teh glasnostih pogovori z učiteljem in s sošolci ter s pritiskom na gumb preveri odgovore.

2.

Poslušaj posnetke in vpiši pravilno številko.
1=barva, 2=glasnost, 3=trajanje, 4=višina

    4       3
    1       2
    4       2
    3       1
3.

Preberi spodnje trditve in izberi tisto, ki je pravilna.

Glasnost tona:

Trajanje tona:

Barva tona:

Višina tona:

<NAZAJ
>NAPREJ13/248