Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.

Sodelovalno projektno delo

Ob pričetku izvedbe sodelovalnega projektnega dela vas bo učitelj razdelil v t.i. projektne skupine. Člani projektne skupine boste skupaj izdelali svoj projektni izdelek in ga predstavili sošolcem.

Primer predstavitve projektnega dela

Delo projektne skupine na izbrano temo v sklopu krovnih tem (o pridobivanju, lastnostih in uporabi železa, cinka, zlata in živega srebra) poteka preko naslednjih ključnih stopenj: Ključne stopnje sodelovalnega<br>projektnega dela za izbrano temo

1. skiciranje projekta; 

2. načrtovanje izvedbe projekta;

3. izvedba projekta;

4. sklepna faza.

Eifflov stolpEifflov stolp je ena največjih znamenitosti Pariza, njegova prepoznavna oblika je znana po vsem svetu. To, 300 metrov visoko, železno konstrukcijo so postavili med leti 1887 in 1889. Ime je dobil po inženirju G. Eiffel, ki ga je zasnoval za Svetovno razstavo v Parizu leta 1889. Kljub temu, da je danes ena največjih turističnih znamenitosti Pariza, v svojem času od mnogih ni bil sprejet z navdušenjem, dali so mu vzdevek železna dama.

 

Ali veš?

Koliko železa so porabili pri gradnji stolpa?

<NAZAJ
>NAPREJ198/245