Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

POVZETEK

Vizualne komunikacije temeljijo na pomenu in razumevanju. Oblikovalec vizualnih sporočil premišljeno razporeja, umešča in oblikuje elemente sporočil. Pri tem uporablja univerzalni likovni jezik, ki ga lahko preprosto imenujemo likovna govorica.

Industrijsko oblikovanje

V industrijskem oblikovanju velja, da je človek mnoge oblike in principe povzel iz narave. Pri povzemanju oblike govorimo o stilizaciji, pri povzemanju principov delovanja pa o bioniki, torej o vedi, ki preučuje vloge in oblike živih bitij in spoznanja prenaša v tehnične rešitve.
Leonardova letalna naprava, krilo orla ter krilo sodobnega potniškega letala.

Tvorjenje novih industrijsko oblikovanih predmetov in objektov je močno povezano z materiali, konstrukcijami in tehnikami obdelave.

Modno oblikovanje je globalni pojav. To vidimo v tem, da se modne smernice z odmevnimi modnimi dogodki pretakajo med evropskimi in svetovnimi modnimi metropolami.


Kolekcija oblačil z manekenkami na modni pisti

Modno oblikovanje zaznamuje vrsta modnih dodatkov. Poudariti je treba pomembnost obutve in pokrival, kravat, torbic ter očal in tudi nakita. Vse bolj pa se med modne dodatke vrivajo tudi male elektronske naprave

{RAZMISLI;Kateri modni dodatek ti je najljubši? Si ga tudi sooblikoval?}


Čevlji oziroma obutev sodijo med modne dodatke.

<NAZAJ
>NAPREJ95/237