Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
9.

Oblačilo z vzorcem ali sporočilom


Na oblačilih imamo pogosto različne vzorce ali sporočila. Razmisli in skiciraj vzorec ali kratko besedilno sporočilo (slogan), ki bi ga nosil na svoji majici in je povezano z likovnim ustvarjanjem. Uporabi poljuben vzorec ali tip pisave (tipografijo)
.

10.

Maketa očal, očala kot modni dodatek

Na karton nariši in nato izreži model poljubno oblikovanih očal. Upoštevaj, da je povprečna medzenična razdalja približno 7,5 centimetra. Za izhodišče okvirja, ki sicer obkroža lečo, lahko izbereš kvadrat ali pravokotnik, krog, elipso ali celo trikotnik. Maketo lahko pobarvaš v katerem izmed izbranih barvnih kontrastov, ki so obravnavani v poglavju Barvna teorija. Zamisli si, da hočeš preoblikovati znana tehnološka očala.


»Klasična« podoba tehnoloških očal (Google Glass)

https://www.flickr.com/photos/taedc/9280971198/in/photostream/ (Citat) 

11.

Moda se spreminja veliko hitreje kot druge zvrsti oblikovanja. Razmisli in se s sošolci pogovori o oblikovanosti/modni usmeritvi oblačil prihodnosti?

<NAZAJ
>NAPREJ98/237