Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

MINIMALISTIČNI PRISTOP

MINIMALIZEM

Minimalizem je izraz obdobja (pribl. 1964–1974), v katerem so se ljudje še kako zavedali družbenih in političnih okoliščin. V družbi se pojavljajo različna gibanja, očiten je splošen vdor mamil ter rušenje moralnih in civilizacijskih načel. Nevtralnost in nestrinjanje, neudeležba in nesodelovanje so le nekatera izmed stališč intelektualcev.

Minimal art je izraz filozofa Richarda Wolfheima, s katerim je leta 1965 opisal sodobni tip umetniškega objekta, ki je utemeljil lastno estetsko vrednost na paradoksalni odsotnosti umetniške vsebine.
MINIMALISTIČNI PRISTOP

LAND ART

Dobeseden prevod je zemeljska umetnost. Umetniki so začeli zahajati v naravo, stran od ustaljenih galerijskih prostorov, iščoč nova področja svobode v izražanju. Tako so nastala dela, ki so obrnjena k naravi, naravnim pojavom in zvezdam.

 
Robert Morris, 1971–1977, Observatorij
Michael Heizer, leto 1969, Dvojni negativ  (Double Negative), Moappa Valley, Nevada

{RAZMISLI; Ali imamo na Slovenskem umetnika, ki svoja dela umešča v pokrajino?}

ZEMELJSKA UMETNOST

<NAZAJ
>NAPREJ109/237