Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

POVZETEK

Novi prijemi v umetniškem ustvarjanju delujejo navzven skopo, toda imajo vsebinsko globino.

Minimalistični pristop v umetnosti

Z minimalizmom modernizem doživi višek. Likovni elementi so omejeni do konca. Zgodb, ki bi jih likovni elementi pripovedovali, ni več. To, kar vidiš, je to, kar je. Umetnik računa na odsotnost gradnje dela ter njegove vsebine. Praznina, ki vpije iz teh del, je odsev družbenih okoliščin in krize napredka zahodnega sveta.

Zemeljska umetnost ali land art se ukvarja s prostorom. Poseg umetnika na novo opredeli krajino. Pogosto njegovo delovanje ne deluje kot umetniško, temveč gradbeno delo.

Konceptualni pristop v umetnosti
Umetniki konceptualne umetnosti nas postavljajo pred idejo, ki je zapisana z namenom, da se razvija v naši glavi.


Lawrence Weiner, leto 2000, In Direct Line With Another & The Next

Interdisciplinarnost v umetnosti
Interdisciplinarnost v umetnosti se kaže kot ustvarjalno izrabljanje vseh možnosti, ki so nam na voljo, da bi ustvarili učinkovito delo.

Novi pristopi in e-mediji
Novi pristopi in e-mediji so prostori, ki jih sodobni umetniki koristijo zaradi hitrega in učinkovitega posredovanja idej občinstvu.

Jenny Holzer, Fake or real indifference is a powerful personal wepon, Zaigrana ali stvarna ravnodušnost je močno osebno orožje.


Jenny Holzer, leto 2008, Twitter in SMS


Jenny Holzer smo spoznali kot umetnico, ki se izraža skozi besedilna sporočila. Mobilni telefon ali twitter sta možna kanala hitrega sporočanja.

<NAZAJ
>NAPREJ113/237