Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

NALOGE

1.

V minimal art avtorji izbrane elemente postavljajo v enolična zaporedja. Poskusi narediti svoj likovni izdelek, ki ima poteze minimalizma.

Naredi svojo minimalistično skulpturo ali fotografiraj minimalističen motiv v svojem okolju in to prinesi kot minimalistični izdelek. Jasno bo, da to ne bo objekt iz smeri minimalizma, toda pomembno je, da razmišljaš v tej smeri.

2.


Ed Ruscha, leto 2001, Me

Avtoportret. Razmišljaj o sebi. To, kar čutiš v globini svojega srca, zapiši v eni povedi. Zapisano fotokopiraj in razdeli sošolcem. Tako naj naredi vsak v razredu. Dobili boste konceptualni portret razreda.

3.

Ali je lahko družbenokoristna akcija del umetniškega projekta?Ali bi naredil kaj takšnega?

Naj bo Vik Muniz navdih pri projektu, ki ga lahko izpeljete skupaj s prostovoljci vaše šole. Zapomni si, da vaše delo ne sme biti izkoriščanje ljudi, s katerimi delate, temveč usmerjeno v njihovo dobro. Akcijo dokumentirajte. Možne poti so vsa tvoja sodelovanja pri prostovoljnem delu. Lahko pa delujete kot razredna skupnost.

<NAZAJ
>NAPREJ114/237