Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

ARHITEKTURA 20. STOLETJA

V arhitekturi se kažejo podobna načela kot v likovni umetnosti. Arhitekturne rešitve sledijo čistemu geometrijskemu redu in zavračajo okraševanje. Gradbene elemente postavljajo v čistem in jasnem odnosu do celote.
Glavni predstavniki moderne arhitekture in oblikovanja so: Walter Gropius, Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Eero Saarinen, Oscar Niemeyer, Richard Rogers in Renzo Piano, Marcel Breuer in drugi.

SLOVENSKA UMETNOST 20. STOLETJA

Izrazni in simbolni ekspresionizem, podan v temnih in kubistično poenostavljenih oblikah, vidimo pri naslednjih umetnikih: Francetu Kralju, Tonetu Kralju, Venu Pilonu.


{RAZMISLI; Odkrij povezavo med Zdenkom Kalinom in Radiotelevizijo Slovenije. Pomagaj si s spletom.}

<NAZAJ
>NAPREJ202/237