Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
6.

ILUZIJA

Optična umetnost se poigrava z našo percepcijo. Mislimo, da vidimo popolnoma pravilno. To op art poruši. Naloga: poišči sorodne primere iz svoje okolice, naj ti bo za zgled Slika 2. Po vzoru avtoričinega dela poskusi narediti iluzijo ukrivljene površine. Pri tem uporabljaj le črno linijo, ravno in različno debelo.
7.

Na spletu poišči slikarska dela Helmutha Middendorfa. Velikokrat obravnava rockovske koncerte in prostore za zabavo mladih. Mladi se od nekdaj shajajo ob poslušanju glasbe.

8.

DELO V MESTUStena

Naredi osnutek za svojo stensko sliko za izbrano fasado.


Prometni znak

Razmisli o tem, kakšen prometni znak bi postavil v coni za pešce. Ali bi postavil tudi kakšno sporočilo in kakšna bi bila vsebina? Ali bi morda predelal obstoječega.  Ali bi kaj dorisal, dopisal.

9.

IZ PRETEKLOSTI V SEDANJOST

Podobe in oblike iz preteklosti imajo danes nov pomen.

Pri tej nalogi lahko uporabiš katerikoli medij izražanja.

<NAZAJ
>NAPREJ206/237