Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
3.

Iz tihožitja s posnetka (spodaj) naredi abstraktno sliko.

4.

Poveži imena arhitektov z njegovimi stavbami.

Le Corbusier
Vila Savoye
Frank Lloyd Wright
Fallingwater
Gerrit Rietveld
Hiša Schröder-Schräder
Ludwig Mies van der Rohe
Paviljon Barcelona
Eero Saarinen
Središče letalske družbe TWA
Oscar Niemeyer
Parlament Brazila
Število napačnih: 0
5.

Nadrealizem slika nenavadne in nepričakovane situacije. Nenavadno in nepričakovano ne pomeni le upodabljati podobe iz domišljije, pomeni tudi predmetom spremeniti položaj in velikost. Tako je ena velikanska zelena solata postavljena na tirnice vlaka, ki deluje kot črv proti njej. Korenčki letijo po nebu, veliki kot sekvoje.

Če izhajamo iz tihožitja, razmislimo, kaj mu vse lahko spremenite, da scena dobi popolnoma drug videz. Ali je to velikost predmetov. Ali položaj. Ali je en predmet dobil barvo, ki mu ne pripada, ali morda ima teksturo, ki pripada drugim predmetom. Ali razpada, ali ...

<NAZAJ
>NAPREJ205/237