Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Prikazovanje podatkov

Na koliko enakih delov bi moral razdeliti krog, če bi želel prikazati število deklic in število dečkov iz vašega razreda? Vnesi podatke za svoj razred, pri čemer naj obarvani del predstavlja število deklic, neobarvani del pa število fantov.

Vsi učenci iz razreda se postavite v krog tako, da se bodo vse deklice držale skupaj za roke in vsi fantje. Primerjajte nastali tortni prikaz z zgornjim tortnim prikazom za vaš razred.

Zgled

Nino, Jelka in Marko so v enem tednu pojedli $10$ jabolk. V spodnji preglednici je prikazano, koliko jabolk sta pojedla Nino in Jelka.

Izdelaj tortni prikaz za zgornje podatke z barvnimi plastičnimi zamaški, figuricami ali kakimi drugimi barvnimi predmeti.

Izberi pravilne trditve.

<NAZAJ
>NAPREJ541/557