Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Skladnost

Marko, Tine, Katja in Petra so sosedje, ki si večere velikokrat krajšajo z igranjem kart, medtem ko se njihovi otroci skupaj igrajo. Odrasli igrajo razne igre s kartami in uporabljajo tudi razne karte.

Metka, ki rada gleda odrasle pri igri, je opazila, da so karte za posamezno igro vse enako velike in imajo enako obliko.

Simetrijo smo podrobno spoznali, nekaj pa smo že povedali tudi o skladnih daljicah in likih. V nadaljevanju se bomo naučili še več o skladnosti.

Ponovitev

Metki ni ušla nobena podrobnost. Ali si tudi ti opazil, da imajo nekatere karte na sprednji strani simetrične slike?

Označi, kateri karti lahko narišeš simetralo.

Postavi premico tako, da bo simetrala dane karte.

<NAZAJ
>NAPREJ98/557