Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Poltrak

Marko je navdušen astronom in zelo rad opazuje nočno nebo. Je pravi poznavalec zvezd in ozvezdij. Njegova sestrica Lara večkrat zre v nebo z njim in ga sprašuje po imenih te ali one zvezde.

Včasih traja več minut, da se sporazumeta, katera zvezda je pritegnila Larino pozornost. Marko je zato prosil očeta, naj mu kupi laser.

Zdaj se z Laro hitreje in lažje sporazumevata, o kateri zvezdi govorita.

Ponovitev

Poveži pare.

Premica je ...
... neomejena ravna črta.
Daljica je ...
... s krajišči omejena ravna črta.
Krožnica je ...
... sklenjena kriva črta.
Lomljenka je ...
... črta, sestavljena iz daljic.
Preveri

Premica, daljica, lomljenka, krožnica so črte. Te smo že dodobra spoznali. V nadaljevanju pa bomo spoznavali še eno črto, ki jo imenujemo poltrak.

<NAZAJ
>NAPREJ72/557