Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Iskanje celote

Učenci $4.$ a razreda so se odpeljali na končni izlet na Primorsko. Po številnih ogledih je v Piranu sledil še ogled nekoliko nenavadne matematično-umetniške razstave. Učenci so naredili nekaj posnetkov, ki si jih lahko ogledaš spodaj.

Učenci so opazili, da ima lik, ki je v okvirčku levo zgoraj, posebno vlogo. Predstavlja določen del celote. Glede na ta del so umetniki ustvarjali celote - slike v zlatih okvirjih.

Katere dele predstavljajo posamezni liki v okvirčkih?

Ponovitev

Preveri pravilnost izjav, ki so jih podali učenci ob opazovanju razstavljenih del.

V tem poglavju bomo prehajali od delov k celoti. Iskali bomo celoto, če bo dan njen del, in raziskovali, ali obstajajo različne možnosti.

<NAZAJ
>NAPREJ458/557