Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Deli celote

Jasna je na obisk povabila svoje prijatelje. Za to priložnost je kupila dve roladi.  Mama je roladi razdelila med tri otroke, tako da je vsak dobil enak del.

Kolikšen del ene rolade je dobil vsak otrok? Kolikšen del dveh rolad je dobil vsak otrok?

Bi znal odgovoriti?

O delih celote nekaj že vemo. Da bomo lahko odgovorili na zgornji vprašanji, bomo v nadaljevanju naše znanje o delih celote obnovili in ga dopolnili.

Poleg rolad sta Jasna in njena mama za goste pripravili še nekaj prigrizkov. Na slikah lahko opaziš, da sta posamezno sadje in sladice razdelili na manjše, enake dele.

Na koliko delov sta razdelili posamezne jedi? Znaš te dele poimenovati?

Ponovitev

Katere izjave so pravilne?

<NAZAJ
>NAPREJ440/557