Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Telo, lik, črta ali točka

Učenci so pripravili razredno razstavo fotografij. Nekatere med njimi je učiteljica po koncu razstave želela obdržati. Rekla je, da bi jih zelo rada uporabila za pouk matematike. Povedala je tudi, da na njih lahko prepoznamo različne geometrijske oblike. Učenci so se z njo strinjali, saj so že sami opazili, da je svet okoli nas zelo "matematičen".

Ponovitev

Postavi napis na barvo, s katero so narisane posamezne oblike.

 

Geometrijske oblike že poznamo. V nadaljevanju bomo ponovili in dopolnili svoje znanje. Spomnili se bomo geometrijskih teles in likov, ponovili znana dejstva o črtah in točkah.

<NAZAJ
>NAPREJ1/557