Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pisno seštevanje in odštevanje

Trije škratje so v gozdu zbirali cekine. Prvi škrat je nabral $1\,000$, drugi $789$ in tretji škrat $523$ cekinov. Koliko cekinov so nabrali vsi škratje skupaj? Škrat, ki je prešteval cekine, se je malo poigral in na drugačen način zapisal število cekinov. Pomagaj škratom in izberi sliko, ki prikazuje skupno število cekinov.

Ponovitev

Smiselno poveži levi stolpec z desnim.

Poiskali bomo povezavo med računsko operacijo seštevanja in računsko operacijo odštevanja, s pomočjo katere bomo iskali manjkajoče člene pri seštevanju in odštevanju.

<NAZAJ
>NAPREJ257/557