Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Simetrija

Katja že komaj čaka naslednji konec tedna, ko bodo z družino spet šli na izlet v neznano. Teh izletov se neskončno veseli, saj so vedno zelo zabavni. Tokrat je še posebno nestrpna, saj ji mamica in očka nista želela niti namigniti, kam se bodo podali.
Te zanima, kam so šli?

Obiskali so Triglavski narodni park in naredili lep planinski izlet do Koče pri Triglavskih jezerih.

Katja je bila nad izletom navdušena, videla je veliko naravnih lepot, uživala je v zvokih narave, daleč od mesta in betona.

Ponovitev

Še najboljše pa je bilo to, da je spotoma opravila tudi domačo nalogo, ki jo je dobila pri matematiki. Fotografirati je namreč morala simetrične stvari.
Ali najdeš simetrijo na Katjinih fotografijah?

Premakni desno oko in desni vrh ust smeška. Opazuj. Ali postane simetričen?

 

O simetriji si se že učil, v nadaljevanju boš svoje znanje utrdil, dopolnil in poglobil.

<NAZAJ
>NAPREJ88/557