Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

Jasna je glasbenica. Prejšnji teden je v glasbeni trgovini kupila nekaj notnih zapisov, ki jih potrebuje, in zanje plačala $41\,€$, $26\,€$ in $32\,€$. Plačala je z bankovcem za $100\,€$. V denarnici je imela še nekaj denarja. Ko ji je trgovec vrnil denar, je imela osemkrat toliko denarja kot ji ga je vrnil trgovec. Po nakupu notnih zapisov je s tremi prijatelji šla na sladoled. Vsakemu (tudi sebi) je plačala enak sladoled in tako porabila ves denar, ki ga je še imela denarnici. Koliko denarja je dala za posamezni sladoled?

Ponovitev

K računu prenesi ustrezen rezultat.

V nadaljevanju bomo reševali besedilne naloge in se hkrati naučili, kaj so skrita vprašanja v nalogah, ki nam pomagajo rešiti nalogo. Lotili se bomo tudi naloge, ki nima rešitev, pa tudi take, ki ima preveč podatkov. 

<NAZAJ
>NAPREJ357/557