Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Kvader in kocka

Miha je za rojstni dan dobil različna darila. Ko jih je opazoval, je ugotovil, da imajo prav vsa obliko različnih geometrijskih teles. Spomnil se je, da so pri pouku matematike geometrijska telesa ločili na OGLATA in OKROGLA. Oglata telesa so imela vse mejne ploske ravne. Telesa, ki niso oglata, so okrogla.

Geometrijska telesa že dobro poznamo, podrobneje bomo spoznali kvader in kocko. Opisali bomo njune lastnosti. Primerjali bomo kvader in kocko med seboj.

Verjetno si opazil, da ima vsako od Mihovih daril drugačno obliko, vsa darila so modeli geometrijskih teles. Katerih?

S piko prestavi sliko v enega od krogcev v ustrezni stolpec (okrogla telesa oziroma oglata telesa). Nato pod slike vstavi še ustrezno ime.

<NAZAJ
>NAPREJ10/557