Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

Družino Berden sestavljajo mama Martina, oče Simon, $10$-letni Luka in $4$-letna Ema. V teh dneh načrtujejo poletni oddih. Odločajo se med spodnjima ponudbama.

Kaj jim svetuješ? Katera ponudba je za njih ugodnejša?

Preden se lotimo načrtovanja družinskih počitnic in pomagamo Berdenovim izbrati ugodnejšo ponudbo, se za osvežitev znanja o računanju z ulomki preizkusi v naslednji nalogi.

Ponovitev

Poveži naloge s pripadajočo rešitvijo.

Imela sem $25$ bonbonov. Jagodnih je bila $\frac{1}{5}$. Vse razen jagodnih bonbonov sem podarila. Koliko bonbonov še imam?
Imam $5$ bonbonov.
Imela sem $15$ bonbonov. Pojedla sem $\frac{1}{3}$ vseh. Koliko bonbonov še imam?
Imam $10$ bonbonov.
Na mizi je $5$ bonbonov. To je $\frac{1}{3}$ vseh bonbonov, ki jih imam. Koliko bonbonov imam?
Imam $15$ bonbonov.
Preveri

V tem poglavju bomo reševali besedilne naloge, v katerih nastopajo deli celote.

<NAZAJ
>NAPREJ476/557