Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Množenje z večkratniki števila 10

Jure si je kupil gorsko kolo, ki stane $1\,510\,€$. Najmanj koliko bankovcev po $20$ evrov je moral imeti Jure, da je lahko kupil kolo? Koliko mu je trgovec vrnil? Najmanj koliko bankovcev po $50$ evrov je moral imeti Jure, če je namesto z $20$-evrskimi plačal s $50$-evrskimi bankovci? Koliko denarja mu je v tem primeru vrnil trgovec?

Ponovitev

Smiselno poveži račune na levi strani z rezultati na desni.

Z enomestnimi števili že znamo množiti. Naučili se bomo hitro množiti tudi z večkratniki števila 10 in večkratniki števila 100.

<NAZAJ
>NAPREJ294/557