Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pisno računanje

Kitajsko množenje

Poglejmo si video o metodi množenja, ki jo imenujemo kar "kitajsko množenje", čeprav Kitajci ne množijo števil na ta način. Izračunajmo $21 \cdot 13$ na kitajski način.

Osnovna ideja te metode množenja je, da narišemo niz črt, ki sekajo drug niz črt. Zmnožek dobimo na podlagi skupnih točk teh črt. Pomembno je, da črte rišemo podobno, kot je prikazano na posnetku. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da končni seštevek skupnih točk ne bo pravilen.

V tej učni enoti bomo ponovili pisno računanje. 

Ponovimo

$10 \cdot 8$ =
$80$
$15 + 49$ =
$64$
$77 : 7$ =
$11$
$38 - 19$ =
$19$
$88 - 32$ =
$56$
$8 \cdot 12$ =
$92$
$59 + 28$ =
$87$
Preveri
<NAZAJ
>NAPREJ349/557