Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

Šola "Vesele urice" ima $9$ učilnic. V vsaki učilnici so mize in stoli za učence postavljeni nekoliko drugače, vendar je v vseh učilnicah enako število stolov in miz za učence. Na slikah so postavitve v štirih različnih učilnicah. Koliko stolov in koliko miz za učence imajo v vseh učilnicah skupaj?

Ponovitev

Poveži številski izraz z njegovo vrednostjo.

Tokrat bomo reševali naloge, v katerih lahko nastopajo vse računske operacije. Kadar bo le mogoče, bomo pri reševanju nalog zapisali celoten številski izraz in nato izračunali njegovo vrednost. Tokrat bomo pozorni tudi na to, da moramo podatke včasih poiskati na sliki ali v preglednici.

<NAZAJ
>NAPREJ392/557