Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pretvarjanje

Izbiraj med dvema možnostma tako, da izbereš večjo količino. Če boš izbral napačno, bo tvoja izbira prečrtana, če pa pravilno, bo obkrožena.

Izrazi z ustrezno enoto.

$20\, {\rm dag}=$ 200 ${\rm g}$ 
$120\, {\rm s}=$ 2 ${\rm min}$
$2\, {\rm km}=$ 2000 ${\rm m}$
$200\, {\rm dag}=$ 2 ${\rm kg}$ $5\, {\rm l}=$ 50 ${\rm dl}$ $5\, {\rm hl}=$ 500 ${\rm l}$

Ponovitev

Uredi po velikosti od najmanjše do največje enote. Če se bo tvoja izbira obarvala rdeče, boš vedel, da si izbral napačno.

Dopolni z ustrezno enoto (zapisano z besedo).

Na sistematičnem pregledu so me stehtali in ugotovili, da sem težek $35$ kilogramov , velik $1$ meter in $49$ centimetrov . Zdravnik mi je povedal, da moram vsak dan popiti vsaj $1$ liter in pol tekočine. Na sistematičnem pregledu smo bili z razredničarko in sošolci več kot $2$ uri . Ko so mi vzeli kri, sem moral nekaj minut posedeti, ker se nisem počutil najbolje.

Merske enote za razdaljo, maso, prostornino in čas že poznamo. V nadaljevanju pa jih bomo pretvarjali iz manjših enot v večje in obratno.

<NAZAJ
>NAPREJ133/557