Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Uvod

V bližini neke šole so križišče spremenili v krožišče. Učencem vrtnarskega krožka so ponudili, naj uredijo sredino krožišča. Učenci so nalogo z veseljem prevzeli. Ogledali so si nekaj fotografij krožišč in se nato dogovorili, da do naslednjega srečanja narišejo vsak svojo zamisel, kako bi uredili sredino.

Geometrijske like spoznavaš že od prvega razreda. Med njimi je bil tudi krog. V nadaljevanju bomo spoznali, kaj je krožnica in kako je povezana s krogom.

Ponovitev

Oglej si spodnjo animacijo in dopolni besedilo pod njo.

V modrem krogu so zbrana geometrijska telesa . V oranžnem krogu so zbrane različne črte . V rdečem krogu so zbrani geometrijski liki . V zelenem krogu pa so točke .
<NAZAJ
>NAPREJ63/557