Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Pravokotnik in kvadrat

Pri likovni vzgoji so učenci delali odtise s krompirjem. Nastale so prav zanimive oblike. V pogovoru so učenci ugotovili, da so nekatere oblike spoznavali že pri matematiki. Takih oblik je bilo veliko, spodaj je predstavljena le ena od slik, ki so nastale.


Geometrijske like že dobro poznamo. Veliko že vemo o njih, seveda pa se moramo še veliko naučiti. Poimenovati jih že znamo glede na število stranic. Podrobneje si bomo ogledali dva štirikotnika pravokotnik in kvadrat.

Ponovitev

Preden začnemo zares, se preizkusi z naslednjim izzivom:
iz trikotnikov in štirikotnikov na sliki sestavi kvadrat.
Like lahko premikaš tako, da jih "primeš" za piko, vrteti jih ne moreš. V pomoč sta ti namiga.

<NAZAJ
>NAPREJ17/557