Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Pogosto pri računanju končni rezultat najprej ocenimo.

Ocenimo vsoto in razliko števil $678$ in $123.$

Ocenimo zmnožek.

Ocenimo količnik.

Ocenjevanje pri računanju nam pomaga, da hitro preverimo rezultat.

Zgled

Za oblogo ene stene v kopalnici smo potrebovali $322$ navadnih in $79$ vzorčastih ploščic. Koliko ploščic smo potrebovali za oblogo te stene? Število ploščic najprej oceni.

Zgled

Mojca mora do šole prehoditi $1 \ \rm km$ in za pot porabi $18 \ \rm min$. Približno koliko časa bi porabila za hojo do slaščičarne, ki je od doma oddaljena $3 \ \rm km$?

Zgled

Simona ima $252$ sličic, ki jih bo nalepila v album. Na vsako stran lahko nalepi $12$ sličic. Oceni, koliko strani ima njen album.

<NAZAJ
>NAPREJ235/557