Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Delitev naselij

Mesta so območja z veliko zgostitvijo prebivalstva. Mesta imajo gospodarsko moč, zato predstavljajo gospodarski in socialni razvoj pokrajine. Mesta se vedno bolj širijo in gospodarsko razvijajo. Za obmestja so značilne enodružinske stanovanjske hiše z dobro prometno povezanostjo. 

Razmisli, kje v tvojem mestu prevladujejo stanovanjske, trgovske, upravne in rekreativne četrti mesta!

Slovenija nima velikih mest. Le Ljubljana ima več kot 100.000 prebivalcev. Več kot 30.000 jih imajo še (podatki so za leto 2013) Maribor (94.800), Celje (37.500) in Kranj (37.100). V državi je le 69 mest, ki imajo več kot 3000 prebivalcev.
Občine Slovenije z šifrantom občin
Občine Slovenije
Šifrant občin uporabi za ugotavljanje imen občin na zemljevidu.

Oglej si spodnjo animacijo in opazuj širjenje Mestne občine Ljubljana (MOL).

Na zgornji animaciji je prikazan razvoj Mestne občine Ljubljana (MOL). Opazuj širjenje mesta in v spodnje besedilo vpiši letnico.

Ljubljana je leta 1980 približno dosegla svoj današnji obseg.
<NAZAJ
>NAPREJ64/241