Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

NALOGE

1.

Modelirniki prikazujejo model v različnih razporeditvah poglednih oken. Najpogostejša vnaprej nastavljena je razporeditev v štirih poglednih oknih. Oglej si spodnjo sliko in povleci pojme na pripadajoče pogledno okno.

2.

Kateri pogledi so pravokotni ali ortogonalni? (Možnih je več odgovorov.)

3.

Razporedi pojme Booleanovih možnosti k pripadajočim slikam tako, da boš izbral slike v levem stolpcu in pojme v desnem stolpcu in jih povezal v pravilne pare.


Presek (intersection)

Seštevanje (union)

Odštevanje (diference)
Število napačnih: 0
4.

Na spletu poišči prosto dostopni spletni program, ki omogoča modeliranje s solidi, in ga preizkusi v postavitvi preprostih likovnih kompozicij.

<NAZAJ
>NAPREJ87/237