Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
5.

3D-modeliranje lahko poteka v različnih metodah. Opredeli izbrane štiri vzorce tako, da izbereš slike v levem stolpcu in pojme v desnem stolpcu in jih poveži v pravilne pare.

Model je oblikovan s preprostimi telesi (solidi).
Model je oblikovan s pomočjo NURBS-krivulj (NURBS curve).
Model je oblikovan s trigonometrično mrežo (mesh).
Model je oblikovan z delitvijo ploskev (sub-division).
Število napačnih: 0
6.

Na spletu poišči prosto dostopne programe, ki omogočajo različne metode modeliranja. Namesti jih na svoj računalnik in jih preizkusi v postavitvi preprostih likovnih kompozicij.

7.

Pri upodabljanju za prikaz površin uporabljamo različne tehnike. Podobno kot v kartografiji teksturo lahko na volumen predmeta ali objekta namestimo na različne načine. Izberi slike v levem stolpcu in pojme v desnem stolpcu in jih poveži v pravilne pare.

kubično lepljenje tekstur ali po obliki kvadra (cube)
sferično lepljenje tekstur ali po obliki krogle (sphere)
cilindrično lepljenje tekstur ali po obliki valja (tube)
Število napačnih: 0
<NAZAJ
>NAPREJ88/237