Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Povzetek

Dokumentarnost je najboljša lastnost fotografskega medija.
Zanimivost slehernega trenutka se pričara s svetlobnimi in barvnimi odnosi. Fotografija mora biti kompozicijsko urejena. Malo nagajivosti in duhovitost iz sivega vsakdanjega trenutka lahko naredita vrhunski posnetek.

Tudi umetniški video je izdelek, pri katerem se vsebine izražajo skozi zaporedje gibljivih slik. Oblike in pristopi so odvisni od namena umetnika, velikokrat se dotikajo tem, pred katerimi si zdajšnji svet zapira oči. Te, zelo intimne zgodbe, povedane v prvi osebi ednine, delujejo portretno in veliko bolj pretresljivo kot splošno govorjenje o nekem problemu.

Animacija je medij domišljije in neverjetnega. Ponuja nam skoraj neomejene možnosti. Animiramo lahko pravzaprav vse. Lastne prste, hrano, igrače, plastelin, risbe s table ali s papirja. Tudi danes se sodobni umetniki izražajo skozi ta medij.Wallace Carlson, leto 1915, {Dreamy Dud;Oglej si zelo staro risanko iz leta 1915. Narejena je tradicionalno, kot risba na papirju. Kljub temu, da jo avtor ustvarja le z enim likovnim elementom, linijo, ji nič ne manjka. Dinamična je. Vidimo, da so elementi duhovitega in fantastičnega vedno bili del tovrstnega izražanja. Le čemu bi risali tisto, kar lahko preprosto posnamemo s kamero.}, He resolves Not To Smoke
Zhang Xiaotao, Liang Liang, Beneški bienale 2013
Splet nas preseneča z ogromno možnostmi za pridobivanje informacij, znanj, za učenje, druženje, nakupe.

Elektronski poštni nabiralniki počasi postajajo podobni navadnim. Ogromno je reklamnih in razvedrilnih sporočil, s katerimi nam jih polnijo vsak dan. Lahko bi se pogovarjali celo o digitalni nesnagi.

<NAZAJ
>NAPREJ223/237