Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
11.

Pisno izračunaj račune na levi strani in smiselno poveži rezultate na desni strani z računi na levi strani.

12.

Stanovanjska zgradba ima $18$ enakih stanovanjskih nadstropij. V vsakem od teh nadstropij je $9$ stanovanj. Od tega je v vsakem nadstropju eno trisobno stanovanje in $3$ dvosobna stanovanja, $2$ enosobni ter $3$ garsonjere. Vsa stanovanja razen garsornjer imajo balkon. Vsakemu stanovanju pripadajo klet in dva parkirna prostora.

Koliko kletnih prostorov ima zgradba?
Koliko parkirnih prostorov pripada tej stavbi?
Koliko je trisobnih in dvosobnih stanovanj skupaj?
Koliko stanovanj ima balkon?
Razmisli, kaj bi lahko še izračunal.

13.

Ali veš, da so v starem Egiptu množili s podvajanjem. Vedeli so, da je  $1\cdot52=52$, ko to podvojimo, dobimo $2\cdot52=104$, če še enkrat podvojimo, dobimo $4\cdot52=208$ in tako naprej.

S podvajanjem izračunaj $11\cdot52$ in $23\cdot52$. Poizkusi postopek še na kakem drugem številu.

<NAZAJ
>NAPREJ293/557