Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Naloge

1.

Štirje prijatelji so se odločili, da bodo skupaj ovijali šolske zvezke. Ana bo imela vse zvezke ovite v rdeč papir, Lara ni izbrala zelene, modre in rjave barve. Oba fanta sta izbrala po dva odtenka zelene barve.
Prikaži še s sliko, s katero barvo so prijatelji ovili zvezke. Z miško klikni na piko na koncu puščice in jo povleci do pike pri ustrezni barvi.

2.

Miha, Tina, Jure in Lenka so šli v živalski vrt. Vsak izmed njih si je izbral najljubšo žival. Jure je najbolj občudoval leva. Lenki je bil najbolj všeč slon. Miha in Tina pa sta si izbrala kar dve živali. Mihu sta bila najljubša zebra in delfin, Tini pa delfin in lev.
S puščicami prikaži, katere živali so všeč našim štirim obiskovalcem živalskega vrta.

3.

Na levi strani je s puščicami prikazano, katere živali imata rada Eva in Filip. Naj bo $\rm E$  množica živali, ki jih ima rada Eva in naj bo $\rm F$ množica živali, ki jih ima rad Filip. Spodnje živali ustrezno razvrsti v obe množici.

<NAZAJ
>NAPREJ498/557