Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila
4.

Pripravi anketo o poslušanju glasbe prek slušalk. Najprej določi splošna vprašanja, kot so spol, starost, letnik. Nato določi še specifična vprašanja, kot so na primer:
a) koliko časa dnevno poslušaš glasbo prek slušalk (eno uro, dve uri, več kot dve uri ...) ali

b) kako glasno poslušaš glasbo prek slušalk (oceni od 1 do 5, pri čemer je 5 najglasneje).

Število vprašanj je poljubno, vendar ne pozabi "manj je več". Vprašanja lahko daš vsakem sošolcu na listu papirja ali celo na spletno stran www.mojaanketa.si, ki omogoča izdelavo anket in tudi preprosto statistično obdelavo. Tvojo anketo lahko rešujejo sošolci v skupini na Facebooku. Svoje ugotovitve predstavi pri šolski uri.

 

Ali je glasnost zvoka manjša pri skupni uporabi naglavnih slušalk?

5.

Poslušaj posnetek in z {merilnikom glasnosti;Lahko ga prosto preneseš s spletnih strani za mobilnie telefone} ugotovi, kako glasni so posamezni deli v skladbi. Tudi sam posnemi različne zvoke (npr. hrup med šolskimi odmori, hrup med prometno konico...) in nato izmeri njihovo glasnost.

 

 

Merilnik glasnosti zvoka 

<NAZAJ
>NAPREJ7/248