Licenca
To delo je na voljo pod pogoji slovenske licence Creative Commons 2.5:

priznanje avtorstva - nekomercialno - deljenje pod enakimi pogoji.

Celotna licenca je na voljo na spletu na naslovu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/si/. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakemu uporabniku delo razmnoževati, distribuirati, javno priobčevati, dajati v najem in tudi predelovati, vendar samo v nekomercialne namene in ob pogoju, da navede avtorja oziroma avtorje in izdajatelja tega dela. Če uporabnik delo predela, kar pomeni, da ga spremeni, preoblikuje, prevede ali uporabi to delo v svojem delu, lahko predelavo dela ponudi na voljo le pod pogoji, ki so enaki pogojem iz te licence oziroma pod enako licenco.
Navodila

Krožnica in krog

Na srečanju učencev vrtnarskega krožka so izbrali finalna predloga.

   

Strinjali so se, da jim je bolj všeč drugi predlog, s sivko in belimi vrtnicami. Vendar pa jih je skrbelo, kako bodo narisali vse meje med posameznimi gredicami.
Učiteljica jim je dala dva količka in vrvico.

Le kako jim je uspelo?

Dopolni besedilo z besedami:

spremenili, vrvico, narisali, sredino, premikali, napeta.

Na oba količka so privezali vrvico . Enega od količkov so zapičili na sredino krožišča oziroma grede. Z drugim količkom so narisali mejo prve gredice. Nato so vrvici spremenili dolžino. Količka na sredini niso premikali . Pri "risanju" so pazili, da je bila vrvica ves čas napeta .

Sklenjena kriva črta, ki omejuje krog, se imenuje krožnica.

 

Koliko je na sliki krogov in koliko krožnic?

<NAZAJ
>NAPREJ64/557